Der er flere veje til ejendomsmæglertitlen

Hvilken af ejendomsmægleruddannelserne, der passer dig bedst afhænger af, hvilke uddannelse og joberfaring du har i forvejen.

Det afhænger også af, om du har god tid og ønsker en uddannelse, der giver dig flere karrieremuligheder, eller om du har mere travlt med at komme ud. 

DE har lavet en folder om  de tre hovedveje til ejendomsmæglertitlen og mød fire unge ejendomsmæglerestuderende her. 

BE fin thumb

 

Vil du læse på fuld tid?

Hvis du allerede har en HHX, STX, HTX, EUX eller HF og vil læse til ejendomsmægler på fuld tid, skal du vælge Finansøkonomuddannelsen (2 år) eller Finansbacheloruddannelsen (3,5 år).

Begge uddannelser skal du supplere med et eller flere af de tre "ejendomsmæglerfag" fra Akademiuddannelsen i finansiel rådgivning. Derudover skal du have mindst to års relevant mæglerfaglig erhvervserfaring fra en ejendomsmægler (bolig).

Læs mere om Finansøkonomuddannelsen.

Læs mere om Finansbacheloruddannelsen.

 

Vil du læse til ejendomsmægler, mens du arbejder?

Er du HHX, STX, HTX, EUX eller HF, og vil du gerne læse, mens du for eksempel er ejendomsmæglertrainee, kan du læse til ejendomsmægler på Akademiuddannelsen i Finansiel rådgivning (3 år på deltid). Uddannelsen er ikke SU-berrettiget og kræver deltagerbetaling.

Læs mere her om Akademiuddannelsen i finansiel rådgivning.

 

Har du en uddannelse i forvejen

Hvis du allerede har f.eks. en erhvervsuddannelse eller en kandidatuddannelse og vil være ejendomsmægler, kan du tage tillægsuddannelse/tillægsfag fra Akademiuddannelsen i Finansiel Rådgivning.

Hvilke og hvor mange fag, der skal til, kommer an på hvilken uddannelse, du har. Oversigten her kan guide dig på vej.

Men før du går videre, så kontakt skolen, som du vil læse på.

Skolernes kontaktinfo finder du på finanstilmelding.dk

 

Du skal både have uddannelse og erhvervserfaring!

Udover en relevant uddannelse skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring fra en boligmægler for at blive registreret hos Erhvervsstyrelsen som ejendomsmægler.

Læs mere om, hvad der anses for relevant erhvervserfaring på Erhvervsstyrelsens hjemmeside