Både virksomheder og personer kan blive medlem af DE. Herunder kan du læse om optagelseskravene i hovedtræk. Detaljerne kan du se i vores vedtægter.

 

Personligt medlemskab af DE


For at kunne ansøge om at blive personligt medlem af DE, skal du være ansat i eller være (med)ejer af en virksomhed, der er medlem af DE. Du skal desuden opfylde et af nedenstående to punkter: 

  1. Du er optaget/under optagelse i Erhvervsstyrelsens Ejendomsmæglerregister (og har modtaget kvittering herpå)
  2. Du har bestået eksamen som diplomvaluar (eller lignende uddannelse på minimum bachelorniveau), og du har arbejdet i mindst to år med formidling af erhvervsejendomme.

Når din ansøgning er blevet godkendt, og du er blevet optaget som personligt medlem af DE, kan du kalde dig MDE.  Du får stemmeret og mulighed for at stille op til DE's demokratiske forsamlinger. Ved optagelse i DE optages du også i en af de 8 lokale kredse. Se DE's politiske struktur her.  

Du skal være opmærksom på, at der betales et indmeldelsesgebyr, som opkræves via dit forretningssted - se det aktuelle beløb for personlige medlemmer her

 

Før du kan ansøge om personligt medlemskab af DE

1. Du skal have ansøgt om optagelse i Ejendomsmæglerregisteret hos Virk.dk og have modtaget kvittering herpå.  

Når du har gennemført optagelsesansøgningen på Virk.dk, får du straks en kvittering fra Ejendomsmæglerregistret, der bekræfter, at din ansøgning er modtaget og vil blive behandlet. Kvitteringen skal bruges, når du efterfølgende ansøger om medlemskab af DE. 

Du vil under ansøgningsproceduren, på Virk.dk, blive bedt om at vælge, om du skal optages som aktiv ejendomsmægler, eller om du vil deponere din registrering. Du skal vælge, at du vil være aktiv ejendomsmægler, samt markere, at du er/vil blive forsikringsdækket.

Du skal ikke selv skaffe en forsikring - DE giver Ejendomsmæglerregistret besked om, at du er dækket af DEs kollektive forsikring, når du har indsendt den omtalte kvittering fra Erhvervsstyrelsen til os, i forbindelse med din ansøgning om medlemskab.

2. Du skal være logget på de.dk, med din personlige bruger Ikke-MDE, for at kunne tilgå vores ansøgningsformular. Er du ikke logget ind skal du logge på, før du klikker på linket til at søge om medlemskab.     

 

Klik her for at komme videre til Virk.dk  (ansøg om optagelse i Ejendomsmæglerregisteret) 

og

Klik her for at ansøge om personligt medlemskab af DE (efter du har modtaget din kvittering fra Virk.dk)

 

Afhængigt af sagsbehandlingstiden i Ejendomsmæglerregistret, går der 2-4 uger, fra du søger om optagelse i registret, og til du optages som medlem af DE.

 

Virksomhedsmedlemsskab af DE 
 

Optagelseskravet er, at virksomheden kun udøver ejendomsmæglervirksomhed og/eller beslægtet virksomhed. Virksomheden skal udøves fra et/ flere selvstændige forretningssteder, medmindre den kun ejes af personer, der er ejendomsmæglere eller advokater. Der er også krav til virksomhedens økonomi.

Søg om virksomhedsmedlemsskab via DE's medlemsafdeling på tlf: 70 25 09 99 mandag-torsdag kl. 13.00-15.30 / fredag kl. 13.00-15.00.

 

pdfVejledning: Få titlen som Ejendomsmægler – Følg to trin