08. april 2022

DE's forventningsundersøgelse 2. kvartal 2022

Ejendomsmæglere forventer, at priserne på boliger kommer til at falde det kommende år. Læs mere herunder og se også hele undersøgelsen.

Hvert kvartal laver DE en undersøgelse blandt medlemmerne, der viser forventninger til salgspriser og liggetider hhv. det kommende år og det kommende kvartal. 

Undersøgelsen viser i denne omgang, at hovedparten af de adspurgte ejendomsmæglere vurderer, at prisen på enfamiliehuse vil ligge lavere om et år. Cirka en tredjedel vurderer, at priserne vil være uændret, og 10% vurderer, at priserne vil ligge højere.

Af de 56%, der forventer lavere priser, forventer cirka 3 procentpoint, at priserne vil være meget lavere priser, men de resterende over 50 procentpoint forventer, at priserne vil være lidt lavere om et år. 

Du kan læse hele undersøgelsen herunder. 

Hele undersøgelsen

Se den samlede undersøgelse med ejendomsmæglernes forventninger til salgspriser og liggetider for det kommende år for både enfamiliehuse, ejerlejligheder og sommerhuse.

Forventningsundersøgelse 2. kvartal 2022

Om undersøgelsen

412 respondenter fordelt over hele landet.

Svarene er indsamlet medio marts 2022.

Hvert kvartal siden 2004 har vi i Dansk Ejendomsmæglerforening spurgt vores medlemmer om deres forventning til udviklingen på boligmarkedet.