01. august 2022

DE's forventningsundersøgelse 3. kvartal 2022

Ejendomsmæglere forventer, at priserne på boliger kommer til at falde det kommende år. Læs mere herunder og se også hele undersøgelsen.

Ejendomsmæglere forventer generelt, at priserne på boliger kommer til at falde det kommende år. Også liggetiderne bliver længere, spår de. Læs mere herunder og se også hele undersøgelsen.

Hvert kvartal laver DE en undersøgelse blandt medlemmerne, der viser forventninger til salgspriser og liggetider hhv. det kommende år og det kommende kvartal. 

Den seneste forventningsundersøgelse viser, at hovedparten af de adspurgte ejendomsmæglere vurderer, at prisen på enfamiliehuse vil ligge lavere om et år. Cirka en femtedel vurderer, at priserne vil være uændret, og blot 4% vurderer, at priserne vil ligge højere.

Når det kommer til ejerlejligheder forventer 85 %, at priserne falder, mens 12 % forventer uændrede priser.

Også liggetiderne bliver ramt. 82% forventer, at enfamiliehuse kommer til at være længere på markedet. Tallet stiger til 86% for ejerlejligheder.

Du kan læse hele undersøgelsen herunder.

Hele undersøgelsen

Se den samlede undersøgelse med ejendomsmæglernes forventninger til salgspriser og liggetider for det kommende år for både enfamiliehuse, ejerlejligheder og sommerhuse.

Forventningsundersøgelse hele landet 3. kvartal 2022

Om undersøgelsen

530 respondenter fordelt over hele landet.

Svarene er indsamlet medio juni 2022.

Hvert kvartal siden 2004 har vi i Dansk Ejendomsmæglerforening spurgt vores medlemmer om deres forventning til udviklingen på boligmarkedet.