25. februar 2023

Flere ejerboliger: Et boligmarked i balance

Mangel på ejerboliger er et problem i de store byer i Danmark og særligt i hovedstaden. Vi har brug for blandede byer, og der er flere ejerboliger en del af løsningen.

Sådan en dejlig lørdag med frisk vind er aviserne fulde af boligpolitik. I Politiken kan man læse, at flere partier i København vil have flere ejerboliger. Det er en fremragende tanke.

Når boliger går så meget op og ned i pris i hovedstadsområdet, skyldes det blandet andet, at de er så få ejerboliger. Når efterspørgslen stiger, og der er få ejerboliger, reagerer priserne voldsomt. Det kan et større udbud af ejerboliger være med til at lægge en dæmper på.

Samtidig var det ret håbløst under den forrige regering, hvor svaret på alle spørgsmål var almene boliger.

Lad endelig ejerboliger blive en del af løsningen. Og faktisk er det også, hvad danskerne ønsker. En undersøgelse lavet af Voxmeter for Dansk Ejendomsmæglerforening viser, at tre ud af fire danskere drømmer om at bo i ejerbolig. 

Netop den pointe var med i Venstres boligudspil før valget. Og det blev også den nye regerings politik.

Jo jo, vil nogle nok tænke, det er klart, at ejendomsmæglerne mener, det er en god ide. Det betyder flere kunder med tiden. Og selvfølgelig synes vi det.

Men udover at det også er, hvad danskerne ønsker, så giver det også det bedste samfund med tiden. For jo mere boligformerne bliver blandet, desto mere blandede byer får vi. Og færre belastede bydele.

Det er simpelthen et Danmark, der hænger bedre sammen, når ejerboliger er en del af løsningen.