27. september 2022

I hver fjerde bolighandel er der en ejendomsmægler som køberrådgiver

En ny undersøgelse, som DE står bag, viser, at der bruges en ejendomsmægler som køberrådgiver i en stor andel af bolighandler.

Møgletønder Nybolig Stort
I hver fjerde bolighandel er der en ejendomsmægler som køberrådgiver

Der er meget på spil i et boligkøb. Følelser, tryghed, penge. Og det involverer mange specialer, f.eks. jura, forsikring, finansiering, byggeri og energi.

Derfor er det naturligt, at man kan sidde tilbage med mange spørgsmål, når man er på boligjagt. Er boligen prissat rigtigt? Er der nogle skader, jeg skal tage højde for? Hvad betyder alle de forskellige begreber og termer? Og meget mere.

Derfor gør mange boligkøbere brug af en køberrådgiver. Det viser nye tal fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

Ejendomsmæglerne vurderer selv, at de fungerer som køberrådgiver i flere end hver fjerde bolighandel på landsplan. De 442 ejendomsmæglere, som er blevet adspurgt, vurderer, at der i 28% af bolighandlerne i deres område er blevet brugt en ejendomsmægler som køberrådgiver.

En køberrådgiver varetager købers interesser, hvor en ejendomsmægler varetager sælgers interesser. Derfor opfordres købere til at få en ekspert på i form af en ejendomsmægler, som kan hjælpe dem.

En køberrådgiver kan for eksempel hjælpe med at besigtige boligen med professionelle øjne, gennemgå boligens dokumenter, spotte og påpege fejl, mangler og uoverensstemmelser, forhandle med sælger om pris og overdragelsesbetingelser, sikre godkendelse af den endelige aftale og sørge for berigtigelse – stå for at få udarbejdet og tinglyst skøde m.m.

Læs mere om køberrådgivning

Køberrådgivning