Efter myndighedernes udmelding på pressemødet i går, er der trådt nye retningslinjer i kraft i Nordjylland, der også gælder for vores branche. Det sker for at inddæmme smitten fra den muterede COVID-19-virus. 

Dansk Ejendomsmæglerforening anbefaler, at I altid følger myndighedernes anbefalinger og selvfølgelig overholder alle regler. Her kan du læse nogle af de nye konkrete retningslinjer, der gælder for alle, der bor, har butik eller formidler ejendomme i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Thisted, Vesthimmerland eller Læsø kommuner.

Anbefalinger fra DE og myndighederne

Undgå fysiske fremvisninger, salgsvurderinger og kundemøder for købere udenfor pågældende kommune

Myndighederne anbefaler kraftigt, at vi undgår at krydse kommunegrænserne. Derfor må vi finde på andre tiltag og så vidt muligt begrænse fysisk fremmøde.

Hvis du eksempelvis bor i Hjørring, har butik i Hjørring og skal fremvise et hus, der ligger i Hjørring kommune, så må du kun gøre det til folk, der også har bopæl i Hjørring. Hvis kunden har bopæl i fx Frederikshavn, så må du IKKE fremvise for vedkommende. De må nemlig ikke krydse kommunegrænsen.

Lav eventuelle fremvisninger som onlinemøder. Selvom det naturligvis ikke er det optimale, så har flere ejendomsmæglere haft succes med det tidligere under første bølge.

Lad flest mulige medarbejdere arbejde hjemme. For at vi kan stoppe smitten, skal vi begrænse fysisk fremmøde. 

Alle bør lade sig teste for smitte med COVID-19. På den måde begrænser vi yderligere smitte.

 

Lad ikke medarbejdere krydse kommunegrænserne


Kun medarbejdere med kritiske funktioner bør krydse kommunegrænserne. Vores branche er ikke omfattet af myndighedernes definition af kritiske funktioner. Derfor opfordrer vi til, at alle overholder myndighedernes retningslinjer og ikke krydser kommunegrænsen.

Kravene gælder også for fotografer, bygningssagkyndige og andre brancher, der samarbejder med ejendomsmæglere. Derfor må de heller ikke krydse en kommunegrænse for at varetage en funktion for ejendomsmæglere.

 

Øvrige anbefalinger

Fremvisninger: Kun for folk med bopæl i samme kommune som mægler og kun i ejendomme med beliggenhed i pågældende kommune.

Åbent hus: Samme retningslinjer som ved fremvisninger. Derudover max 10 personer i alt og kun med tilmelding.

Salgsvurderinger: Samme retningslinjer som ved fremvisninger.

Kundemøder: Så vidt muligt online. Derudover samme retningslinjer som ved fremvisninger.

Åbent eller lukket kontor: Så vidt muligt skal alle medarbejdere arbejde hjemmefra, hvor det giver mening.

 

Kompensationsordninger

Der arbejdes i øjeblikket på kompensationsordninger for de berørte erhverv. DE arbejder på højtryk for at sikre, at ejendomsmæglerne i de syv berørte kommuner bliver omfattet. Vi giver jer besked om mulige kompensationsordninger, så snart de er på plads.Vi er naturligvis utroligt berørte af situationen i Nordjylland og håber på, at smittetallet hurtigt falder. Ved spørgsmål er du selvfølgelig velkommen til at kontakte vores mæglerfaglige hotline via kontaktmodulet i Infosys eller på tlf.: 70 25 39 99.