Den seneste tendensundersøgelse blandt vores medlemmer viser, at der er positive forventninger til prisudviklingen det kommende år i alle Regioner og for alle boligtyper. Region Sjælland er mest optimistisk og Region Hovedstaden er mindst optimistisk.

Zoomer man helt ind på København og Aarhus er det ikke forventningen, at vi vil se prisstigninger det kommende år, som vi nu ellers har været vandt til i en årrække. Der er ad flere omgang indført nye regler for at begrænse prisstigningerne i København og Århus, og det har medvirket til, at forventningerne til prisudviklingen er aftaget i landets to største byer.

Undersøgelsen er foretaget henover julen og nytåret. Og det er altid usikkert at gå ind i et nyt år, når nye ukendte regler træder i kraft. Indtil videre er meldingen fra ejendomsmæglere i markedet, at boligmarkedet er startet 2018 med en pæn omsætning, og det gælder også i Aarhus og København trods de nye regler.

Det går generelt godt for det danske boligmarked og i dansk økonomi, og de positive tendenser har for alvor spredt sig fra København og Aarhus til store dele af det øvrige Danmark.

Se alle tallene fra den seneste tendensundersøgelse her