Ejendomsmæglerne ser lyst på det kommende år

Den nyeste tendensundersøgelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening viser, at et flertal af landets ejendomsmæglere forventer såvel stigende eller uændrede priser som uændret eller faldende liggetider.

Prisstigningerne på ejerlejligheder i hovedstaden er tilbage

Efter at forventningerne til priserne på ejerlejligheder i hovedstaden gennem de seneste halvandet år har været negativ, er det nu vendt til, at der er flere ejendomsmæglere, der nu igen forventer stigende end - der er ejendomsmæglere der forventer - faldende priser. I forhold til liggetiderne er der her udsigt til nogenlunde uændrede liggetider det kommende år.

Største optimisme omkring sommerhusene

Der er især et positiv syn på prisudviklingen for sommerhuse. Forventningerne til priserne har i perioden fra finanskrisen og frem til 2017 gennemgående været mere positive for ejerlejligheder og parcelhuse end for sommerhuse. Men det seneste års tid har landets ejendomsmæglere gennemgående haft et mere positivt syn på sommerhuspriserne. Det billede går igen i den nyeste tendensundersøgelse, hvor blot 4 % af ejendomsmæglerne forventer faldene priser på sommerhuse i løbet af det kommende år. Resten forventer uændret eller stigende priser.

“Ifølge vores nyeste undersøgelse tegner det til endnu et godt år på boligmarkedet. Og det er glædeligt både for alle boligejer, der ønsker at sælge deres nuværende bolig, men også for dem der bare får en øget værdi at deres bolig.” Udtaler Ole Hækkerup Direktør for Dansk Ejendomsmæglerforening.

Se den samlede undersøgelse her


For yderligere kommentere kontakt Thomas le Dous Public Affairs- og kommunikationschef på tlf. 20947300 eller tld@de.dk