Over halvdelen af ejendomsmæglere på landsplan forudser stigende priser på enfamiliehuse det kommende år. Region Sjælland har med 71 procent den største andel af ejendomsmæglere, der forventer stigende priser. Det viser Dansk Ejendomsmæglerforenings tendensundersøgelse over ejendomsmæglernes forventninger til udviklingen på boligmarkedet landet over. 

Andelen af ejendomsmæglere, der forventer stigende priser det kommende år, er faldet i løbet af det seneste år. For et år siden var det 72 procent, hvor det nu er 57 procent. Andelen, der forventer faldende priser, er steget fra 4 procent til 7 procent og andelen, der forventer uændrede priser, er steget fra 24 procent til 36 procent.

 Troen på højere priser er mest udtalt i Region Sjælland og mindst i København og Aarhus. I Region Sjælland forventer 71 procent højere priser, mens det tilsvarende tal i begge af landets 2 største byer er 50 procent.

 ”Der har været fremgang i parcelhushandlerne på Region Sjælland både i 2015 og indtil videre i 2016. Priserne er ligeledes steget begge år. Det kan aflæses i den seneste melding fra regionens ejendomsmæglere, der forventer, at fremgangen fortsætter det kommende år”, siger cheføkonom i Dansk Ejendomsmæglerforening, Troels Theill Eriksen.

 Boligmarkedet har generelt oplevet en handelsfremgang de senere år. Fremgangen er kommet først og kraftigst i hovedstaden, men nu har der været fremgang i hele landet. Trods handelsfremgangen i hele landet er aktiviteten i flere landsdele fortsat noget lavere, end vi har været vant til historisk siden 1992.

 ”Boligmarkedet er nu inde i en positiv gænge, og priserne stiger i det meste af landet. Danmark er i disse år begunstiget af rekordlave renter, og det har været en afgørende håndsrækning til et hårdt ramt boligmarked, der har skullet vriste sig fri af finanskrisen. Troen på fremtiden er vokset, flere kommer i arbejde, og det får flere til at handle bolig igen. Landets ejendomsmægleres forventninger til prisudviklingen er fortsat overvejende positiv, selvom den dog er gearet lidt ned i forhold til for et år siden”, siger Troels Theill Eriksen. 

 Se figurer og tabeller i vedhæftede pdf.