Der er salg i køberrådgivning 1116 px

Ejendomsmægler Rie Jakobsen fortalte om fordelene ved at være køberrådgiver.

Da hun arbejdede som selvstændig ejendomsmægler, begyndte Rie Jakobsen også at tilbyde køberrådgivning – først blot for at supplere indtægterne, men køberrådgivningen viste sig at være en god forretning på flere måder. I dag er Rie Jakobsen køberrådgiver hos Home Bjerregaard & Co. på Frederiksberg, og det var netop fordelene ved arbejdet som køberrådgiver, hun fortalte om på Indehaverdagen.

Mulighederne for at tjene på køberrådgivning er mange og kan skaleres op eller ned, alt efter hvor langt køber allerede er i sin boligjagt: ”Køberrådgiveren kan blandt andet søge og udvælge boliger, tage med til fremvisninger, gennemgå købsaftalen og dertil hørende dokumenter samt berigtige handlen. Nogle tager også med ud for at vurdere ejendommen, men husk at gøre jeres klient opmærksom på, at I ikke er bygningssagkyndige og derfor ikke kan påtage jer det ansvar, der påhviler en bygningssagkyndig,” lød det fra Rie Jakobsen.

Professionsansvaret for køberrådgivere er mildere end for ejendomsmægleren, der står for salget af en bolig, da sidstnævnte har undersøgelses- og oplysningspligt:
”Køberrådgiveren skal som professionel finde åbenlyse fejl – som tjekliste kan I bruge jeres sælgermægler-tjekliste og så at sige ’vende den om’. Sæt opgaverne i system, og lad være med at komme med en decideret anbefaling – når man er køberrådgiver, er man ikke sælger.”

Rie Jakobsen pointerede, at en god køberrådgivning giver mulighed for endnu en handel: ”Har klienterne været tilfredse med køberrådgivningen, tror jeg også, at mange vælger at sælge deres bolig via samme mæglerforretning. Og skulle der opstå en situation, hvor I fornemmer det mindste tegn på, at I måske kunne være inhabile i en sag, så skal I trække jer. Hvis man er i tvivl, er man ikke i tvivl.”

 

Tekst: Sandy Thornland
Foto: Zentuvo