Lavere eller uændrede priser på boligmarkedet. Sådan er ejendomsmæglernes forventninger til udviklingen på boligmarkedet, og dermed er forventningerne mere afdæmpede end i forrige kvartal. Det er især i Hovedstadsområdet og på Sjælland at, forventningerne er afdæmpede. Det viser en ny tendensundersøgelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening (DE).

Lavere eller uændrede forhold på priserne på boligmarkedet. Sådan er ejendomsmæglernes forventninger til det kommende kvartal. Mere end ni ud af ti af landets ejendomsmæglere forudser, at priserne på enfamiliehuse vil falde eller forblive uændrede i 3. kvartal. Billedet er stort set det samme over hele landet, men forventningerne er præget af størst skepsis på Sjælland og i Hovedstaden.

”Den seneste tid har vi set prisfald på enfamiliehuse, og meget tyder på at denne tendens fortsætter. Tendensen viser, at mange mæglere forventer faldende eller stabile priser fremover. Dønningerne efter opbremsningen på boligmarkedet vil heller ikke lægge sig i den kommende tid, og priserne derfor vil fortætte med at justere sig ned lidt endnu. Vi vil derfor fortsat opleve prisfald flere steder i landet, men vi kan glæde os over at mæglernes forventning til liggetiderne er, at de bliver kortere eller forbliver uændrede. Det betyder, at der vil komme gang i boligsalget igen,” siger DE’s vicedirektør Thomas Torp.

Især på markedet for ejerlejligheder forventer ejendomsmæglerne lavere eller uændrede priser. 67 procent forudser lavere priser på landsplan, mens 32 procent forventer uændrede priser i det kommende kvartal. Kun 1 procent forventer stigende priser. Forventningerne til ejerlejlighedsmarkedet et år fra nu er fortsat små. Blot 6 procent forventer stigende priser, mens 59 procent forudser faldende priser på ejerlejligheder på landsplan.

”Ejendomsmæglernes forventninger til markedet for ejerlejligheder afspejler, at priserne fortsat skal nedjusteres en smule. Fremadrettet vil vi derfor fortsat se mindre prisfald på dette område, som hidtil har haft de største prisfald på boligmarkedet. På ejerlejlighedsmarkedet tyder alt på, at prisreguleringerne nu har bredt sig til hele landet,” fastslår Thomas Torp.

Forventningerne til sommerhusmarkedet er præget af samme skepsis som forventningerne til markederne for enfamiliehuse og ejerlejligheder. 66 procent af mæglerne mener, at tendensen går mod faldende priser, mens 32 procent forventer uændrede priser.

 

Bilag:

DE's tendesundersøgelser for 3. kvartal

 

DE's tendesundersøgelser for Hovedstaden

DE's tendesundersøgelser for Sjælland

DE's tendesundersøgelser for Syddanmark

DE's tendesundersøgelser for Midtjylland

DE's tendesundersøgelser for Nordjylland


 

DE's tendensundersøgelse - rådata