På landsplan steg priserne på enfamiliehuse med 3,9 pct. i juli i forhold til samme måned sidste år, mens priserne på ejerlejligheder steg med 3,1 pct. i samme periode. Ifølge Danmarks Statistik er det syv år siden, at priserne på enfamiliehuse er steget mere end priserne på ejerlejligheder. Denne udvikling afspejles ligeledes i vore medlemmers forventninger til den kommende tid. Især i landets to største kommuner samt Frederiksberg er der en høj forventning til, at priserne på ejerlejligheder vil falde det kommende kvartal og år. Der er ligeledes en forventning til, at liggetiderne vil blive længere.

For at undgå en boligboble og sikre stabilitet på boligmarkedet har vi i de seneste år set flere tiltag for at begrænse prisstigninger i København og Aarhus. Der er indført skærpede krav om fem procents udbetaling, og der er lagt restriktioner på lånemuligheder i København og Aarhus. Disse tiltag er nu begyndt at virke.

Priserne i storbyerne er fortsat historisk høje, og vi ser derfor, at en del af køberinteressen er flyttet længere ud til de øvrige regioner i landet. Her er vore medlemmer mere optimistiske. Et flertal i region Sjælland, Syddanmark og Midtjylland forventer således, at priser og liggetider på alle boligtyper vil forblive uændret eller blive forbedret i den kommende tid. Der er især optimisme for enfamilieshuse, hvor over halvdelen af respondenter i region Syddanmark og Midtjylland forventer højere priser om et år.

Se tallene fra den seneste tendensundersøgelse her