Der er fortsat fremgang på markedet for parcel- og rækkehuse. I 2. kvartal steg priserne med 2,6 pct. i forhold til året før. Fremgangen kunne spores i alle landsdele, viser Boligmarkedsstatistikken. Salget har været 11 pct. højere i årets første 6 måneder end i samme periode sidste år. Der er positivt, at boligmarkedet er ved at løsne lidt op, vurderer Troels Theill Eriksen, cheføkonom i Dansk Ejendomsmæglerforening.

TTE webI dag kræver det en lidt større bankbog at blive ejer af et parcel- eller rækkehus, end det gjorde for et år siden. Mere præcist 2,6 pct., hvis man ser på gennemsnittet for hele landet. Det viser den seneste Boligmarkedsstatistik for 2. kvartal. Sammenlignet med kvartalet før er stigningen på 3,2 pct. på landsplan, og der har været fremgang at spore på prisen i alle landsdele.

Også på handelsaktiviteten har markedet oplevet et løft. I alle landsdele har parcel- og rækkehussalget været højere i første halvår af 2014 end i samme periode sidste år, og ser man på det samlede marked, har salget været 11 pct. højere i årets første seks måneder end samme periode i 2013.

"Dagens Boligmarkedsstatistik viser, at der har været fremgang på parcel- og rækkehusmarkedet i alle landsdele i såvel priser som handler. Den forsigtige fremgang, vi så tegn på i 1. kvartal i år er altså fortsat i 2. kvartal, hvilket skal ses i lyset af en faldende rente på de 30-årige fastforrentede realkreditlån kombineret med en stigning i forbrugertilliden," siger Troels Theill Eriksen, cheføkonom i Dansk Ejendomsmæglerforening.

Flere huse til salg
Den stigende handelsaktivitet på parcel- og rækkehusmarkedet til trods er udbuddet af huse til salg blevet større. Der er i dag 591 flere parcelhuse til salg end for et år siden, hvilket svarer til en stigning på 1,4 pct. Samtidig var handelstiden i 2. kvartal i år på 217 dage – lidt lavere end i samme periode sidste år, hvor handelstiden var på 223 dage. Også nedslagene var lidt lavere i den seneste periode, nemlig på 5,4 pct. Sidste år var nedslagene på 6,2 pct.

"Alt i alt tegner den aktuelle Boligmarkedsstatistik et billede af et boligmarked i forsigtig fremgang fra et lavt niveau. De stigende priser og handelsfremgang er med til at løsne lidt op for boligmarkedet med færre teknisk tabsgivende køb til følge og et positivt bidrag til væksten i dansk økonomi," siger Troels Theill Eriksen.

Boligmarkedsstatistikken udgives af Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditrådet, Realkreditforeningen og Finansrådet i fællesskab.


Se hele Boligmarkedsstatistikken for 2. kvartal 2014 her

 

Kontaktinformation:
Troels Theill Eriksen, cheføkonom i Dansk Ejendomsmæglerforening – tlf. 6122 4565 / tte@de.dk