Den seneste tendensundersøgelse viser, at ejendomsmæglere i hele landet samlet set forventer, at enfamiliehuspriserne vil stige lidt det kommende år, og at liggetider på husene vil falde lidt. Forventningerne på landsplan dækker over, at optimismen er størst i Sydjylland og på Fyn og mindst i København og Aarhus. På sommerhusmarkedet er der ligeledes positive forventninger til prisudviklingen i alle regioner.

Salget af enfamiliehuse og sommerhuse er kommet godt fra start her i 2019, og indtil videre er der flere huse, der har skiftet ejere i årets første kvartal end i samme periode sidste år. Samtidig ligger huspriserne højere, og det tager kortere tid at sælge sit hus end for et år siden.

Renterne på boliglån fortsætter med at være historisk lave, og vi har fremgang i dansk økonomi. Lønningerne stiger mere end priserne på de forbrugsvarer, vi køber, og fortsat flere finder et arbejde. Det er alt sammen med til at give boligmarkedet vind i sejlene.

Det vi har set de senere år er, at fremgangen på boligmarkedet har spredt sig fra de største byer til store dele af det øvrige Danmark. Ejerlejlighedsmarkedet i de største byer har for alvor boomet, men har nu fundet et leje med mindre aktivitet. En række nye regler har gjort det sværere at låne til boligkøbet i København og Aarhus, og der har været gang i kranerne, så der er kommet mange nybyggede boliger til salg – det har været med til at lægge en dæmper på markedet.

Se tallene fra den seneste tendensundersøgelse her