Den seneste tendensundersøgelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening viser, at ejendomsmæglernes gode start på året har medvirket til fortsat høje forventninger til næste kvartal – såvel til priser som liggetider.

Bruttoledigheden faldt i 1. kvartal med 13.500 flere lønmodtagere, og den ligger nu på det laveste niveau i ni år. De positive tendenser i økonomien understøtter de højere forventninger i hele landet til priserne på ejerlejligheder. Dette ses i særdeleshed i Syddanmark og Midtjylland.

Man er ligeledes optimistisk omkring sommerhusmarkedet, og især i Midtjylland forventer man, at priserne går op det næste kvartal. Der er en klar stigende forventning til kortere liggetider for sommerhuse i alle regioner bortset fra Hovedstadsområdet.

Ser man et år frem, er optimismen en anelse lavere, og navnlig i region Nordjylland og Sjælland forventer flere nu uændrede fremfor højere priser. Det er især mæglerne i region Sjælland, der nu forventer uændret liggetider fremfor kortere. I Danmark som helhed forventer flertallet af landets ejendomsmæglere stadig højere priser om et år på såvel enfamilieshuse (61%) og sommerhuse (52%). Og hele 77% af landets ejendomsmæglere forventer enten uændret eller højere priser på ejerlejligheder slut-2018.

Danmark er i opsving, og det kan mærkes på boligmarkedet.

Se alle tallene fra den seneste tendensundersøgelse her