Bliv ejendomsmægler

Drømmer du om at blive ejendomsmægler? Vi guider dig igennem tre forskellige uddannelsesveje til ejendomsmæglertitlen.

Der er flere veje til ejendomsmæglertitlen og hvilken vej, der passer bedst til dig, afhænger af din uddannelse og den joberfaring du har med dig.

Det afhænger også af, om du har god tid og prioriterer en uddannelse, der giver dig flere karrieremuligheder, eller om du prioriterer at blive hurtig færdig. 

Hvordan bliver man ejendomsmægler?

DE har lavet en brochure om de tre hovedveje til ejendomsmæglertitlen. Klik på folderen nedenfor og bliv klogere på vejen til at uddanne sig til ejendomsmægler. 

Uddannelsesveje til at blive ejendomsmægler

 • Vil du læse på fuld tid?

  Hvis du allerede har en HHX, STX, HTX, EUX eller HF og vil læse til ejendomsmægler på fuld tid, skal du vælge Finansøkonomuddannelsen (2 år) eller Finansbacheloruddannelsen (3,5 år).

  Begge uddannelser skal du supplere med et eller flere af de tre ejendomsmæglerfag fra Akademiuddannelsen Ejendomsmægler. Derudover skal du have mindst to års relevant mæglerfaglig erhvervserfaring fra en ejendomsmægler (bolig).

  Læs mere om Finansøkonomuddannelsen her

  Læs mere om Finansbacheloruddannelsen her

 • Vil du læse til ejendomsmægler, mens du arbejder?

  Hvis du allerede har en HHX, STX, HTX, EUX eller HF og vil læse til ejendomsmægler, mens du for eksempel er trainee hos en ejendomsmægler, kan du læse til ejendomsmægler på Akademiuddannelsen Ejendomsmægler (3 år på deltid).

  Uddannelsen er ikke SU-berettiget og kræver deltagerbetaling.

  Læs mere her om Akademiuddannelsen Ejendomsmægler.

 • Har du en uddannelse i forvejen?

  Hvis du allerede har en erhvervsuddannelse eller en kandidatuddannelse og vil være ejendomsmægler, kan du tage tillægsuddannelse/tillægsfag fra Akademiuddannelsen Ejendomsmægler.

  Hvilke og hvor mange fag, du skal tage, afhænger af den uddannelse, du har i forvejen. Oversigten her kan guide dig på vej. Før du går videre, så kontakt den skole, du gerne vil læse på.

  Skolernes kontaktinfo finder du på finanstilmelding.dk

Du skal både have uddannelse og erhvervserfaring

Udover en relevant uddannelse skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring fra en boligmægler for at blive registreret hos Erhvervsstyrelsen som ejendomsmægler.

Læs mere om, hvad der anses for relevant erhvervserfaring Boligejer.dk's vejledning til arbejdsgivererklæring.